Rostade och saltade solroskärnor

Stefan tror ibland att han är nyttig. Istället för att ta en påse chips tar han då rostade majskorn. Eller som fallet var idag; Rostade och saltade solroskärnor.

Stefan är inte som alla andra. Han tål nämligen inte nötter. Inte pälsdjur, kärnfrukter eller pollen heller för den delen. Här är vad vi i folkmun kallar "den svaga länken" eller "av naturen sämre lottad".

Men snäll är han och det visade han prov på när jag faktiskt fick smaka några av hans 3649 solroskärnor. Gott i början, som att tugga på bark efter 5 sekunder. Men, det ledde i alla fall till något lärorikt.

Jag har beskrivit för Stefan hur nötter smakar!

Märkte att om man skalade solrosfröet, stoppade in innanmätet i munnen och slickade på det salta skalet så smakade det i princip som en Cashew-nöt. Detta fick jag självklart tvunget lära Stefan. Jag menar, att inte veta hur en nöt smakar är som att inte ha fått saltstänk i ansiktet ute på havet, eller inte uppleva hur träden blir gula och röda och fäller sina löv på hösten. Dagens goda gärning således!




Så numera är vi inte längre Stefan och Affe.

Vi är Affe the king & Stefan the Nut Licker!

Badminton, det nya tennis

Fick ett sms i veckan av Affe som var iväg på tjänsteresa. Boka en tennis till söndag så betalar jag, löd smset. Det kan jag väl göra tänkte jag och bokade. Gick sedan iväg och tog ut pengar till tennisen. Men det skulle ju vara gratis tänker ni nu. Javisst skulle det vara så säger jag, Men! Jag känner Affemannen och vet att sannolikheten till att han skulle varit duktig nog till att ta ut pengar i tid är sju.....på en skala till 100. Självklart så kom vi inte iväg i så pass god tid till tennisen att ett bankomatstopp skulle hinnas med, vilket även det var rätt väntat.

Vi kommer fram till tennishallen och jag glider fram till expeditionen och säger att vi har bokat en tennis och säger mitt namn. Man märker direkt hur den lilla 18-åriga receptionistfittan blir tveksam å börjar öhhhha. Man hinner tänka men vad fan är det nu då!!??! Det är visst dubbelbokat säger hon. "Dubbelbokat, öhhh??" tänker jag och hänger mig över disken för att se hennes skärm. Hon pekar på vår tid, i en excelcell till bana 4 för tiden 20-21 ser man min bokning. Där står först mitt namn och sen mitt telefonnummer. Under där står det "Stefan". Var lite sugen på att säga, ja men precis Stefan, det är ju jag det. Hon förklarar att Stefan redan har kommit och att han har betalat. Jag undrar hur fasen det kan ha blivit dubbelbokat och tycker att det är rätt uppenbart att jag har bokat först då mitt namn och nummer står överst och då den andra enbart har bokat i "Stefan". Men det är lönlöst, hon har redan bestämt att Stefan ska få spela. Sedan säger hon kort och gott "ni får spela badminton". Ingen ursäkt och ingen stilla undran ifall vi skulle vara intresserade av att spela badminton istället, bara ett konstaterande att vi ska spela badminton.

Hon märker att vi inte blir överförtjusta av det och säger att ja vi kan ju vänta en stund och se om de som ska spela på de andra banorna kommer. Vi väntar en stund och alla som bokat kommer. Tjejen kommer sedan med ett varsitt badmintonrack och en boll till oss. Den här gången frågar hon faktiskt om vi vill spela badminton istället, gratis. Vi tackar ja men jag tar upp diskussionen över hur fasen det kan bli dubbelbokat, mitt namn står ju där då kan man ju inte bara ratta dit Stefan sen och boka in honom med. Man måste ju liksom se att det redan står ett namn och nummer där, inte ens på en 1000" monitor blir excelcellen så stor att man inte ser att det redan står nåt i den.

Hon väljer att skylla på killen som tog emot bokningen, man ska nämligen byta färg på cellen till gult när det är bokat. Nu var cellen vit istället så självklart ska Stefan spela, trots att den var vit EFTER att han bokat med. Men seriöst! Om man ser att det står ett namn och nummer där redan, borde det inte komma nån tanke i hjärnkontoret att man kanske bara glömt att byta färg? Och om man nu är osäker så kan man ju prova att lyfta luren och ringa till det numret som står på skärmen och fråga om man ska spela, eller? Men nej man bokar in Stefan istället. Inte Stefan Johansson, Larsson, Svensson eller Ibrahimovic på telenummer 073456789 eller nåt. Bara Stefan, inget mer. Känns som om man bokar in nån i bara förnamnet så känner man den personen. Måste ha varit nån bekant eller kanske chefen som glidit in där och bett om en tid å så köttar man "icke medlemmarna" som bokat en strötid.

Tycker att det är skumt redan från början att det ens kan bli dubbelbokat men själva bemötandet från receptionisten var kasst vilket gör det hela mycket värre. Om det gjorts ett fel men tar på sig det själv och ber om ursäkt så har iaf jag förståelse, tycker det är ok och blir inte irriterad. Men om man bara skyller ifrån sig och har kasst bemötande så blir jag irriterad. Eftersom jag är en rationell och exellent person med klass så var det självklart med en hämnd. När vi stretchade efter passet så kom tjejen in i badmintonhallen och då passade jag på att lägga en riktigt stinkande unken fis. När tjejen sedan passerade själva Ground Zero så hade jag lite smidigt smugit iväg och kvar, mitt i lukten, satt Affe. Så där fick jag även revansch på honom efter hans 32543278:e raka badmintonvinst mot mig. 

Men inte att förglömma, det blev ju gratis till slut ändå!

/"Stefan"

Leif Strömberg the king

Leif Strömberg och Västerås tränare ska ha skrikit könsord och diverse till varandra när de bådas lag mötter igår, Onsdag. Jag älskar att Ivarsson nappar direkt på Strömbergs kommentar och kör ett "Homer Simpson"-citat. Sköna killar verkar de vara båda två.

 

 

Strömberg:

– Vi bytte kakrecept.

Ivarsson:

– Mm, muffins.

Strömberg:

– Äh. Det var hett på läktarna med över 5 000, jag tror inte att du vill veta vad vi sade till varandra.


Stefan har tagit täten när det gäller bloggande...

... men jag ska försöka skärpa mig!

Vi börjar med dagens outfit;

Hoodie - Batistini 199:- (det riktigt coola märket som man har på Stureplan?)


Jeans - Wrangler 799:-


Skor - VANS 31:- på tradera.



Vill tillägga att jag hade precis ett sånt där moment som Stefan berättade om i tidigare inlägg. Kommer inte ihåg exakt vad det var men ungefär som att jag funderade på "Fan, undrar när ungarna börjar sälja jultidningar? Finns såna fortfarande?" *pliiiiiiiiiiiiiing ploooooooooooooooong* "Hej, vill du köpa jultidningar"?

Jag har tagit en hel del farväl idag. Jag ska ju bo under samma tak som en frenlit runkande Stefan under ett års tid och jag flyttar nu på Lördag. Kommer nog ha både sina up's and down's men jag tror det blir kul överlag.
Nog! Ett av farvälen var tänkt att sluta i en lång kyss där vi sedan utbrast vår förtvivelse att vi inte förrän nu tagit steget när vi vet att vi gillar varandra. Det blev en 10 minuter lång kram istället. Antingen är det mitt livs mest sabbade chans men antagligen är det så att det var det bästa som kunde hända.

På Måndag ska jag förstora läpparna och få gratis linnen från Fashionhouse.com. Stay in tune biiiitches! I know you love me. Mmmmm! Det gör jag. Mmmmm! Så att... Mmmmm! Till nästa gång.
Må fridens liljor lysa över Er!

//Affe the all mighty

Galghumor

Hej alla mina små älsklingar! Idag så har BlondinStefan klätt sig i vit pikét, lila Y-front och Tomas Nilsson-gula byxor....eller nääää, det här är ingen jävla blondinblogg så glöm det. Men jag kan ha haft ett "blondin-moment" idag.

Mer om det senare. Har ni varit med om nån gång att ni bara har börjat tänka på en sak, något som ni inte brukar tänka på. Nåt väldigt ovanligt. Och sen en stund senare så händer något som har med det att göra. Ett exempel är för en herrans massa år sen så stod jag, mina syskon och grannungarna och pratade om några andra kompisar. Om två tjejer som bodde på gatan ovanför våran. Vi sa, visst har dem en halvbror med som bor på nåt annat ställe. Har aldrig bott här. Vi var överrens om jo men så var det. Det tog en liten stund sen stannande en bil jämte oss och frågade efter adressen till tjejernas hus. Å ja såklart visst var det brorsan som kom.

Idag så har jag haft två såna moments, eller ett och ett halvt. Det ena är bara en vardagshändelse kanske. Men iaf så tänkte jag på Klas Ingesson bara sådär. Undrade hur det gick med hans cancer och så tänkte jag att jag vill fan inte se en artikel i Aftonbladet helt plötsligt en dag där det står, "fotbollsstjärnan Klas Ingesson död". En timme senare läser jag på Aftonbladet och såklart är det en Klabbeartikel där. Som tur väl var så var det en positiv sådan. Men tyckte ändå det var lite kusligt att den kom så passande. Men men, risken finns väl ännu att man får se den där rubriken.....

Nästa grej då. Tvättade kläder för första gången idag, ja första gången här då. När jag ska hänga kläderna på tork så brukar jag hänga de kläder jag gillar mest på galge för att dem ska bli så lite skrynkliga som möjligt. När jag skulle plocka med mig galgar ner till tvättstugan så tänkte jag fan vad många galgar jag har. Gick ner å hängde upp tvätten på galgarna och det blev många över som fick följa med tillbaka igen. Funderade på vad jag skulle med alla galgar till, behöver Affe galgar kanske? Ska vi hänga jackor på dem? Bör kanske nämnas att jag använder torksskåp, det har jag gjort sen jag flyttade till där jag bodde innan å det har fungerat bra. Så självklart gjorde man likadant här. Inget konstigt med det. Men men men.....återvände efter att kläderna fått 90 min i skåpet. Öpnnar skåpet och möts av det här:

Man kan väl säga att problemet med överflödiga galgar löste sig självt. Kan tilläggas att dem galgarna som blev över räckte precis till alla kläder som hade fått galggodkännande. Ja det var det som var mitt lilla "blond-moment" idag.

 

Kramiz på er alla mina snuttisar

/Stefan


Åter igen dags för Affes bilder


Thats tha truuuuth brotha'.....!


Its gettin' hot in here....


En tjej Stefan nobbade på krogen....



Isbjörn.



Hade det varit en kille hade det varit en äcklig, hårig, motbjudande bild. Nu blir den heeeeeeeeeeeeeeet!

Götlaborg

Vet inte hur mycket det har skrivits i bloggen tidigare om dens flytt. Numera bor halva bloggen i Götlaborg på heltid och snart som kommer hela bloggen bo här, under samma tak dessutom. Vi kommer blogga från ett varsitt rum.

Men fram tills dess så kommer den här delen av bloggen tillbringa sin tid i ensamhet, enda umgänget kommer vara med Brutto Bruttovic på AMS. Är det ok att ligga med sin handledare? Jo så får det bli.

Lite händelser från de två dagarna här hittils. Vi har mött Ebbot i gallerian som ligger precis utanför vår dörr. Han var tjock, skäggig å såg ut som en riktig lodis. Ja som en looser t.o.m. Men tur för honom att han har en talang då, dessutom så lär den ju göra att han får ligga mer än jag nånsin vågar drömma om.

Vår granne under uppskattar inte när vi leker rockband häruppe. Stefan vid micken å Affe frenetiskt hamrandes på trummorna. Bank bank sa det i golvet kl 22:30. Kanske inte så lustigt, får nog vänja oss vid att vi inte bor på campus längre. Affe hamrade en del på trummorna idag med medans jag höll på med annat och då förstod jag att när man själv inte är inne i det så låter det en jäkla massa. Kan tilläggas att det är interaktiva instrument som det handlar om, ja vi spelar Rockband helt enkelt.

En sista rolig grej var för en stund sen när jag sprang ner till Hemköp. På vägen ut mötte jag två kärr...damer som var nånstans mellan hundra och döden. De kunde knappt stå upprätt å än mindre gå. De fick hålla i varandra för att komma framåt och hålla balansen på samma gång. Kanske inte så roligt i sig men när dem samtidigt går runt med en mobiltelefon och smsar å fnittrar som två små fjortisbrudar så blir det ganska komiskt.

/Stefan, numer Göteborgare

RSS 2.0