Lasseman

Tänkte försöka skapa lite balans i cyberspace. Överallt så kan man läsa en massa skit om Lasse Lagerbäck så jag tänkte försvara honom lite. Inte ens nu när han sagt han skall sluta som tränare kan folk behandla honom vettigt. Fem raka mästerskap duger inte. Inte ens det kan man ge honom. Man kan inte vara glada och fokusera på vem som skall ta över jobbet utan att lägga till att man hatar Lagerbäck. En man som bidragit med att ge oss fotbollälskare fem trevliga somrar.

Det roliga är att han hade kunnat göra vad fan som helst de två senaste kvalen, folk skulle tyckt lika illa om honom för det. Om han hade genomfört en generationsväxling som så många tjatar om så hade det med stor sannolikhet slutat med ett missat mästerskap och folk hade hånat honom. Om han hade börjat spela tokoffensivt så hade det gett samma resultat. Men hade det varit en ny förbundskapten så kan man ge sig fan på att han blivit hyllad för att han försökt. Sen verkar folk glömma att ungefär från kvalet till VM 02 fram till ungefär 06 så spelade Sverige OFFENSIVT. Vi spelade rolig fotboll. Men då hade vi resurserna till det. Vi hade spelare som passade för det. Det har vi inte nu. Det som saknats allra mest i det senaste kvalet är en man som reagerar när man kallar honom för Fredrik, det är nämligen hans namn. Vi har även saknat en Chipp som tappat all form sen han flyttade till öknen. Det här är det som avgjort. Utan den här typen av spelare på kanterna så blir Sveriges spel inneffektivt. Vi behöver spelare på kanten som är kvicka och springer mycket. Dem driver upp tempot och de öppnar upp spelet. Deras rörlighet gör att man kan utnyttja Zlatan bättre. Han får mer passningsalternativ. Nu är han helt ensam. Nu får vi dras med två betongfötter på kanterna. I framtiden så kan det lösas med en Bajrami, men än håller han inte där. Vilket Lasse vet.

Nåt annat som folk använder mot Lasse är att dem tycker vi har haft lätta kval. Men i förra kvalet som vi gick vidare ifrån så hade vi Spanien istället för Portugal i gruppen å det är fan en tuffare grupp. Och i övrigt så beror Sveriges lätta grupper på alla bra resultat Sverige gjort under Lasse vilket har gett Sverige hög seedning. Och innan Lasse tog över så missade vi två raka mästerskap. Berodde det på att Tommy var usel? Samma Tommy som har ett VM-brons och ett EM-brons. Nej ta er i kragarna folk och inse att Sverige är ett litet land där det växlar mellan generationerna hur bra spelare vi har.

Men tack för allt Lasse. Jag uppskattar iaf dig och ditt arbete.

/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0