Ett inlägg till M.

Fick en Kommentar av M. som löd såhär: ni har tappat stinget :( 2009-05-03 @ 03:18:03
För att motverka det här så kommer nu ett inlägg till M. med sting i.

Getingar:
Vuxna getingar äter frukt och nektar, men matar sina larver med tuggade insekter. Dessa insekter fångas vanligen i flykten av getingarna, som är goda flygare med förhållandevis bra synförmåga. Getingar har en gadd kopplad till en giftkörtel. Gadden lossnar inte vid stick, som hos bin, utan kan användas gång på gång. Det är bara honorna som har gadd, det är äggledaren som ombildas till gadd när de är klara. Getingar sticker oftast när de känner sig hotade, exempelvis inklämda. Getingar är inte speciellt aggressiva och attackerar sällan om det inte är absolut nödvändigt.

Bin: Bina använder sig av sin gadd för att försvara sig. Denna är egentligen en omvandlad äggläggare, som förlorat sin ursprungliga användning (äggen kommer ut vid gaddens bas). Detta innebär också, att endast honorna (drottning och arbetare hos sociala bin) har gadd. En del sorters bin har utvecklat extraordinära metoder för att neutralisera sina motståndare med. En asiatisk art använder sin kroppsvärme för att med hjälp utav kolonin "koka" en motståndare till döds.

Jordgetingar: Jordgeting är inte en art, utan det namn som används för getingar som oavsett art byggt sitt bo under jord. Flera arter gör det mer eller mindre regelbundet, i Sverige vanlig geting, tysk geting (som båda även bygger bo ovan jord) och rödbandad geting som så gott som uteslutande bygger under jord.

Expressen-geting: Kvällstidningen Expressens symbol "Getingen" som har funnits på förstasidan sedan 1961 är ett av Sveriges mest kända varumärken och står för att tidningen anses ha sting.

Källa: Wikipedia (vilken annars liksom?)

/Stefan, how is that for Sting? (i´m an English man in New York)

Kommentarer
Postat av: M.

jag känner mig hedrad, och har nu mer kunskap om getingar än tidigare.

2009-05-03 @ 17:47:54
Postat av: Mynona

Ni har även tappat suget, hungern och affe tydligen eftersom han inte bloggar längre...

2009-05-03 @ 20:15:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0