Fotboll [fopåll]

Var idag å kikade på Dåren när han spelade bortamatch i stan med sitt nya lag i sporten fopåll. Dåren är målvakt och stod för en stabil insats i 4-0 vinsten. Men nog om det nu.

Det mest intressanta med matchen var att den ökända huliganfirman PRO Hooligans var på plats. Snett bakom oss står tre rullatorgubbar i åldern 70+. Dessa gubbar är sådär härligt enögda som bara gamla stofiler kan vara. Man får höra helt häpnasväckande kommentarer där favoriten nog var "avstånd för helvete" (nåt i den typen). Situationen som syftades på var en frispark där gubben tyckte att killen i motståndarlaget som stod närmst bollen stod för nära......killen stod typ 15 meter från bollen. Minst! Så då förstår ni kanske hur nivån på kommentarerna var iaf.

Vid en situation där en spelare i bortalaget trillar i straffområdet, efter en hård men juste närkamp, så blir han liggande och spelet går vidare. Ledaren i huliganligan börjar skrika filmare och dylikt till spelaren som med uppenbara smärtor i låret ligger och vrider sig. Till slut tröttnar en farbor ca 60 år på PRO Hooligans ledare och väser ur sig "det är baksida lår, han är skadad", huliganledaren svarar med sin konstant irriterade stämma "hur vet du det? det kan du inte veta, har du pratat med honom?"......uppretad stämning följer med hård ordväxling i så högt tempo som arga gamla gubbar kan hålla.....sedan hytter huliganledaren med näven mot gubben ca 60 år och väser ur sig något argt som jag glömt och avslutar med att peka på gubbe ca 60 år.......Att peka på gubbe ca 60 år är tydligen inget som den äldre generationen uppskattar så han svarar med att gå fram till huliganledaren och smälla till honom på hans pekande finger varvid ännu mer hotfull stämning uppstår. Efter nån minut så lugnar dock situationen ner sig och gubbe ca 60 år avlägsnar sig, troligen för att kunna klara behärska sig resten av matchen.

Huliganledaren blir dock knäpptyst under sista minuterna av första halvlek och inledande 10-15 min av andra halvlek sedan börjar han sakteligen komma igång med sina nyanserade opartiska kommentarer.

Som lite grädde på moset så fick vi sedan på Max se en pojke ,som är några år för gammal utan att själv inse det, leka i rutschkana. Rutschakanan var av formen rör och pojken fick för sig att han skulle springa uppför kanan men insåg inte dels 1. att det är rätt svårt att springa uppför en rörformad kana och dels 2. att om det nu skulle vara möjligt att springa uppför den så var han ändå aldeles för stor för det...resultatet blev följdaktligen att gud straffade honom, och hans dumhet, omedelbart med huvudvärk till följd av att han springer rakt in i röret med pannan. Lär väl inte hjälpt honom att fem vuxna personer sitter några meter ifrån honom och skrattar åt hans dumhet.

/Stefan med ett ovanligt kort inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0