Ytlighetsbloggar

Om man undersöker vilka bloggar som är mest besökta så upptäcker man att dem flesta är bloggar av ytliga flickor i övre tonåren som skriver om smink, kläder, skor och annan skit. Deesutom blir dem sponsrade för att dem gör det, är väl förmodligen därför dem skriver bloggarna egentligen. Är det nån mer än jag som är ruggigt trött på all ytlighet som finns?

Människor som Sofie Fahrman och Ebba Von Sydow å allt vad dem heter borde deporteras till Svalbard så kan dem skriva om modetrenderna där, vilken sälpäls man ska använda för att vara absolut hetast. Människor som de här två är på gränsen till lika illaluktande människor som George Bush och Usama himself. Dem talar om för lättpåverkade människor vilka kläder dem ska ha och hur dem ska sminka sig för att bli accepterade i samhället. Dem får folk att tro att man inte duger som man är utan man måste sminka till sig ett nytt ansikte och ha rätt kläder. Det sjuka är att kläderna som anses vara rätt mycket väl kan vara tillverkad av samma barnarbetare som oxå tillverkat de kläder som anses vara vara fel. Visste ni t.ex att lågbudgetmärken som Dressman säljer är tillverkat på samma lina av samma människor som Hugo Boss?

Det sjukaste i det hela är inte att det finns kläder som anses ge mer social status utan att man faktiskt sätter status i att använda nåt som med stor sannolikhet är tillverkat i svältönefabriker av 12 åringar som måste jobba dubbla skift varje dag utan rast eller vila. Liknelsen mellan dessa två modefittor och George Bush med bihang kan tyckas vara sjuk och långsökt men på sitt sätt är inte Sofie och Ebba bättre än George. George bidrar direkt med lidande och mördande och annan skit i världen medan modesubborna bidrar med att ge status till produkter som en asiat eller afrikan har suttit fastkedjad och sytt ihop. Men hej sånt man inte ser har man ju inte ont av.

Keep up the good work!

Kommentarer
Postat av: Sanna

haha

2008-10-13 @ 16:57:04
URL: http://sannis1987.blogg.se/
Postat av: Stefan

Tack för det! Ett skratt förlänger livet.

2008-10-13 @ 17:11:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0