Ska man slänga rädisor?

Hej, Stefan speaking! Det här är mitt första inlägg på den nya bloggen så vi får se hur det här blir.

I.a.f så funderar jag på om man ska slänga rädisor. Det här kan tyckas vara en väldigt oviktig fråga men det är det inte för mig. Det är nämligen inte så enkelt att det bara handlar om dem små fysiska rädisorna utan problemet är mycket större än så.

Jag, stefan, bor i en s.k dublett-lägenhet som i princip går ut på att man är två st som delar på en trea men det räknas som två st lägenheter där man sen delar på toalett, kök och hall. I den ena delen bor det en begåvad trevlig man nånstans mellan 20 och 30 år gammal, närmare bestämt 26. I den andra delen bor det en person av kvinnligt kön 29 år gammal. Dem här två personerna är inte ett par eller några vänner som flyttat ihop för att dela lägenhet utan dem kände inte varandra innan dem flyttade in under samma tak.

Problemet är att den 26 åriga mannen är lite rädd för den 29 åriga kvinnan som är något utav det mest dominanta Stefan träffat. Stefan är typ rädd för sin roomie. Den här kvinnan är mer man än Stefan nånsin kommer bli å borde således vinna den här bloggens tävling. Den här kvinnan verkar tro att hon är lite bättre än Stefan och tar för givet att så som hon tycker om något det är så det är och när Stefan gör nåt som t.ex. lagar mat och den här kvinnan får se det så fnissar hon högt åt Stefans matlagning som om det skulle vara nåt fel på det han gör och att det är självklart att det är fel. Stefan gillar inte det. Men ännu värre är nä den här kvinnan säger åt Stefan att flytta på badrumsmattan när han duschar för den kan bli blöt och går hon sen då på mattan så kan hon bli lite blöt om foten i en sisådär 2 minuter och det har hon låtit meddela Stefan att det är det värsta hon vet, då känner Stefan återigen för att upplysa om krig, mobbning, våldtäkter och storbandsjazz som han gjort tidigare i bloggen. Enkel lösning enligt Stefan är att lägga mattan nära dörren som han brukar göra eller slänga ut fanskapet. Men det är såklart fel utan den ska ligga där i mitten av badrummet och flyttas varje gång man duschar, det tycker kvinnan i.a.f och då är det så.

Nästa problem är i kylskåpet. Stefan är kille och ungkarl därför är det naturligt att vissa produkter där inne står kvar efter bäst före datum vilket iiiiiiiinte är populärt. Utgångna produkter utgör en större fara än Al-Qaida enligt kvinnan, i.a.f så verkar det så. Om kvinnan ser en produkt som inte är hennes och inte är färdigförbrukad så åker den ändå i soptunnan utan att ens fråga Stefan. Stefan tycker inte det här med bäst före datum är en så stor grej då han som marknadsförare förstår att bäst före datum har lika mycket att göra med produktens kvalitet som Sofie Fahrman har att göra med Pulitzer-priset. Bäst före datum är där för att dem måste skrivas ut och då passar tillverkaren på att skriva ut ett bäst före datum som är långt före det egentliga bäst före datumet så att folk skall göra som kvinnan gör, dvs slänga produkten och på så sätt tvinga fram att man går och köper en ny vilket i det långa loppet leder till att man köper många mer av den produkten under ett år än vad man hade gjort annars = tillverkaren tjänar mer pengar.

Men nu har kvinnan t.o.m börjat slänga sånt som inte har bäst före datum. Det senaste exemplet är Stefans rädisor som han inhandlade för att ha på sina frukostmackor. Men så en morgon när han hade förberett sina mackor och skulle ta fram rädisorna så hittade han inga rädisor i kylen, dem låg i soptunnan. Problemet var förmodligen att bladen hade börjat bli lite vattniga och p.g.a den höga explosionsrisken så måste dem då slängas utan att rådgöra med Stefan. Man kan absolut inte bara klippa av bladen och slänga dem om man nu måste slänga nåt. Såna här småsaker irriterar Stefan nåt förbannat. Och då ska man veta att den här kvinnan tycker det är helt ok att bygga diskberg i flera dagar och dem förfallande äckliga resterna på tallrikarna utgör tydligen ingen som helst explosionrisk trots att dem står i diskhon och härsknar i flera dagar. Ännu mer irriterande blir det när kvinnan tycker det är helt ok att åka till Island i fem dagar utan att diska upp sitt jävla berg.

Vad tycker ni, skall man slänga nån annans rädisor?

Kommentarer
Postat av: Ludde

spräck henne!

2008-10-03 @ 16:31:45
Postat av: sune

Herregud vilken tantjävel.. sparka henne i knävecken, hoppa henne på huvudet och tryck ner rutten gurka i halsen på henne!!

2008-10-05 @ 17:13:37
Postat av: Stefan

Haha fan att jag själv slängde en ruttnande gurka igår, kunde ju haft användning för den.

2008-10-05 @ 20:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0