Finnig parkeringsvakt

Stefan och Affe bestämde sig på fredagskvällen för att åka och titta på stadens hockeylag som spelade match, mot ett annat lag. Vårt lag kallat Forellerna vann. Grattis till dem! Men det här inlägget kommer handla om något annat, nämligen en finnig parkeringsvakt.

Tidigare säsonger har det varit gratis att parkera på parkeringen utanför ishallen, det har liksom ingått som sig bör i dem 150 kr som biljetten kostar. Men nu så blev Stefan som körde (Affe har inte ens körkort, hallå liksom) stoppad av en finnig 15-åring i reflexväst. Med en röst tydligt härstammandes mitt i målbrottet vräker finnbomben ur sig att det kostar 20 kr att parkera. "jaha ska ni ha betalt för det nu med" säger Stefan lite syrligt och ger pojkvaskern pengarna. Tillbaks får han en liten gul parkeringsbiljett.

Där bör historien ta slut men icke. Snorungen piper ut med nån befallande överlägsen ton "parkera nu i en ruta" som om Stefan efter åtta och ett halvt års erfarenhet av bilkörning inte skulle ha en aning om hur man parkerar. Sånt här gör Stefan arg, han gillar inte att bli tillsagd att göra saker som är självklara; som om den som säger saken är överlägsen, vet bättre och tror att man är efterbliven. Han gillar det definitivt inte när det kommer från en som förmodligen aldrig ens kört en bil och knappast kan veta bättre. Stefan kokar inombords av såna saker. Kommentaren från killen fullt med var i ansiktet svaras med en riktigt sur blick och ett riktigt surt frågande "VA?" (stefan tänker: vad fan pratar du om din förpubertala pubispung?).

Där borde det oxå ta slut och det tänker Stefan med som börjar rulla upp fönstret i samma ögonblick, men innan fönstret hunnit upp så hör man"annars får du böter". Efter en kort tids övervägande om att köra över fjunisen så åker vi vidare mot parkeringen. Väl framme så parkerar Stefan snyggt och prydligt som han brukar göra. En liten detalj som Stefan då noterar är att där fan inte finns en enda jävla inrutad parkering utan det är bara att ställa så nära bilen jämte som möjligt. Funderar en kort stund på att ta fram en av golfklubborna som Stefan har liggandes i bagaget och leka driving range med 15 åringens böldiga ansikte.

Frågan är om man vill ha trogna fans som kommer på matcherna ska man då behandla dem med hot å grejer och dessutom ta betalt för det?

Kommentarer
Postat av: Affe

Han sa faktiskt "Parkera i en ficka". inte en jävla ruta. Hallå liksom.

2008-10-11 @ 15:07:04
URL: http://stefanochaffe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0